Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 13:47 - Всеки ден най-актуалните спортни новини от света на футбола баскетбола тениса и волейбола-резултати,статистика,прогнози
Автор: zonasportbg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 444 Коментари: 0 Гласове:
0



Футбол

Левски все пак ще получи пари от трансфера на Николай Михайлов от Ливърпул в Твенте. Това става ясно от публикация на близкия до мърсисайдци вестник "Liverpool Echo", която опровергава вчерашните информации, според които английският гранд е пуснал вратаря без пари и по този начин е лишил "сините" от полагащия им се процент от трансферната сума. Оказва се, че 21-годишният национал е продаден на холандския клуб за 1,5 млн. паунда, т. е. близо пет пъти повече, отколкото Ливърпул плати за него на Левски.
За тези който обичат спорта и спортните стоки тук има много видове хранителни добавки,и какво ли още не онлай нмагазин 
Както е известно, Ники Михайлов премина на "Анфийлд" през 2007 година, но веднага беше преотстъпен на Твенте. В клуба от Еншеде българинът направи няколко много добри мача, макар че все още не може да се пребори за титулярно място с ветерана Сандер Бошкер. Старши треньорът Стив Макларън обаче ще разчита много повече на Михайлов от следващия сезон. Именно бившият селекционер на английския национален отбор настоял талантливият страж да бъде откупен от Ливърпул още сега. ПСВ Айндховен също искаше да привлече Михайлов, но той предпочете да остане в Твенте и днес ще подпише тригодишен договор с лидера в Ередивизие.

Тенис

Националите на България за купа "Дейвис" Тихомир Грозданов, Валентин Димов и Тодор Енев отпаднаха във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в израелския град Ейлат с награден фонд 10 хиляди долара. Грозданов загуби от водача в схемата Джош Гуудол от Великобритания с 4:6, 6:4, 3:6. Димов падна от поставения под номер 3 Андрей Мартин (Словакия) с 6:4, 3:6, 2:6, а квалификантът Енев претърпя поражение също в три сета от китаеца Цзе Чжан с 6:3, 1:6, 1:6. Тримата българи все пак заработиха по 2 точки за класацията на АТП и по 290 долара.

България загуби втория си мач в група 1 на зона Европа/Африка на "Фед Къп" с 1:2 от Израел. В решителен двубой на двойки Цветана Пиронкова и Диа Евтимова отстъпиха на Шахар Пеер и Джулия Глушко с 2:6, 5:7. По-рано днес Евтимова спечели с 6:0, 6:3 срещу Керен Шломо, а Пиронкова загуби след драматичен първи сет с 6:7 (11), 4:6 от Шахар Пеер. Вчера българките загубиха с 1:2 от Холандия. Утре предстои мач срещу отбора на Словения, който вече има две победи и води в групата.

Цветана Пиронкова отстъпи в изключително оспорван мач с 6:7 (11), 4:6 на 22-ата в света Шахар Пеер. Пеер записа четвърта поредна победа над Пиронкова, като последният й бе във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Днешният двубой доста се различаваше от този в Мелбърн, в който българката взе пет гейма. Първият сет бе напълно равностоен, като двете си размениха по един пробив към неговия край. Шахар сервираше за сета при 5:4, когато Пиронкова отговори с пробив на нула. Стигна се до тайбрек, в който Цветана имаше четири сетбола, но в крайна сметка го загуби с 11:13. След тази развръзка Пеер имаше предимство във втората част. Тя поведе с 2:0, а след това с 5:3. На два пъти първата ракета на България се връщаше, като изравни за 2:2 и върна пробива, правейки резултата 4:5, но в края не издържа и след четири сбъркани бекхенда допусна нов пробив, който сложи край на продължилата над 2 часа битка.

Диа Евтимова изигра вероятно най-добрия си мач за България. 22-годишната тенисистка спечели с 6:0, 6:3 за по-малко от час срещу Керен Шломо. Диа, която е 263-а в световната ранглиста, записа трета победа от 10 мача на сингъл.

Днес Евтимова започна по коренно различен начин срещата в сравнение с вчера. Тя бе концентрирана и прецизна от самото начало. Диа стартира с гейм на нула и пробив, като продължи по този начин и спечели седем поредни гейма. Българката взе първия сет на нула, като играеше агресивно и решително във важните моменти. Във втория сет Шломо оказа по-сериозна съпротива, но Евтимова не й позволи да се върне в мача. Диа бе убедителна в своите сервис геймове, движеше се отлично, въпреки че вчера прекара на корта около 5 часа в два тежки мача, и стигна до решителен пробив в шестия гейм, който й позволи малко по-късно да стигне до крайния успех.


волейбол

Националите по волейбол ще започнат лагера на 3 май във Варна без капитана Владимир Николов. 32-годишният ас ще се подложи на операция, след като приключат ангажиментите му с “Кунео” в италианското първенство. Така националът ще закъснее най-малко с 2 седмици.

Причината за хирургичната намеса е стара контузия на Николов, при която той счупи палеца на ръката си и му бе поставена пластина. Сега трябва металът да бъде изваден.

“Палецът ми е зачервен и ме сърби, вече девет месеца не намирам време да се оперирам”, каза волейболистът.

Освен Николов старта на подготовката със сигурност ще пропусне и Матей Казийски. Звездата ще получи поне три седмици почивка.
Старши-треньорът на Тренто Радостин Стойчев ще даде почивка на капитана на отбора си Матей Казийски. Българският специалист търси най-подходящия момент, за да позволи на посрещача да се възстанови от натоварванията.

"Матей не е почивал вече пет-шест години между клубния и националния отбор. Проблемът е в наситения календар. Аз съм против това, но след като не мога да променя нищо, трябва да се съобразявам", каза Стойчев пред "Дневник".

Годината е много важна както за Тренто, така и за националния отбор на България, който ще участва в Световната лига през юни и юли и на световното първенство през септември.

На въпрос на "Дневник" дали няма опасност да се получи противоречие между него и селекционера Силвано Пранди Стойчев отговори: "Всеки гледа от собствената си камбанария. По принцип няма практика единият треньор да звъни на другия и да го моли играчът да не се състезава. Единствено можем да разменяме информация за състоянието на даден волейболист и след това всеки си прави сам заключение каква програма за възстановяване да прилага. За съжаление е така", каза Стойчев.

Според него волейболистите, които са национали в страните си, имат все по-малко възможности за нормални тренировки. "Ние сме професионалисти и не трябва да пренасяме вина един на друг. В националния отбор може би е по-лесно един състезател да се възстанови, тъй като подготовката е по-дълга."

Той добави, че е говорил с Казийски и ще му даде възможност да се възстанови психически. "Естествено ще му дам почивка в мачовете, в които това е възможно." Очаква се водещият волейболист на Тренто да не играе в някои от двубоите в първенството преди решителните плейофи. Италианците продължават напред в Шампионската лига, където защитават титлата си от миналата пролет и там място за отпускане няма.

баксетбол

Бившият национал Георги Давидов, който тази сутрин се присъедини към Балкан, заяви пред нас, че е доволен от избора си да продължи своята кариера при "зелените". През тази седмица мощното крило разтрогна договора си с Рилски спортист по взаимно съгласие, като от днес вече официално е част от отбора на Петър Клечков. През лятото на миналата година, преди да се присъедини към Рилецо, Давидов изигра две контролни срещи именно с екипа на Балкан.



"Доволен съм, че преминах в Балкан. Още съм само на една тренировка и ще ми е необходимо известно време, за да свикна с тима. Ще направя всичко по силите ми да помогна на отбора по време на тежкото гостуване на Евроинс Черно море. До края на шампионата има още много време, но определено Балкан има потенциал да се представи силно", заяви Давидов



 


Тагове:   новини,   статистика,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zonasportbg1
Категория: Спорт
Прочетен: 7634
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930